søndag 25. april 2010

LP-studie

I dag har jeg studert LP i flerfoldige timer! 12 ekvipasjer i LP I, 2 i II og 1 i III. Til sammen ca 4t ringside. Er rett og slett litt stolt av meg selv, med gradestokken rundt 2-4grader og en god trekk så gikk det hardt ut over kinn, fingre og tær. Men jeg lærte MYE:
-Transporter er viktige, de trekker helhetsinntrykket innmari ned om de ikke er gode(og det var kun noen få som virket å ha skjenket dem en tanke).
-Høre etter hva dommer sier og faktisk sjekke om ekvipasjen er klar før man svarer på det.
-Man kan bare ikke legge inn for mye forstyrrelser i konkurransetrening!
-Jeg har kanskje litt vel høye forventninger til hvordan man bør prestere for å stille til start.
-Det er bedre å avbryte enn å dure gjennom en hel konk med en hund som har nesa som limt i bakken.
-Fri ved fot kan man tydeligvis ikke trene for mye på heller;-)
-Markante forskjeller mellom springmarsj, vanligmarsj og saktemarsj gir et ryddigere preg.
-Dommere liker at de har publikum som noterer på sidelinjen, ler av vitsing, og i tillegg stiller spørsmål om bedømming(jeg lurte på om det var greit om jeg la meg til en stilling med venstrearmen som ikke akkurat er helt naturlig i min gange for å unngå å dælje Olympia i bakhodet og om jeg ville få trekk for det i de høyere klassene). Var en skikkelig trivelig dommer som gav meg et par tips som jeg skal ta med meg videre.
Var innom Agility-ringen i går, men fulgte ikke spesielt med der, hadde en liten økt trening med Olympia litt bortenfor ringen. Var ganske ok, slet litt med å finne riktig frekvens, men må ha gjort noe riktig for i dag gjorde jeg det samme på et litt annet sted etter konkurranse og da fungerte hun mye bedre, mye fortere.
Min konklusjon etter helgen er at jeg skal få fvf så bra at den øvelsen er super og litt til. Det er jammen mye fvf for hunden i et LP I-program! Og veldig mye av dagens poengsummer forsvant ned i gresset med hundens nese...
Samme med fellesdekk og venting i utgangsposisjon. Og om man vil nå langt i LP så tror jeg det er lurt å studere litt på hva andre bedriver. Det er ingen tvil om at de ekvipasjene som gir imponerende inntrykk ikke nødvendigvis har de beste øvelsene, men man har et gjennomgående godt inntrykk mellom og under øvelsene. Og jeg vil ha alt; flotte øvelser, gode transporter, ryddige pauser og gi et supert inntrykk!!

7 kommentarer:

 1. Tror det er mye rett i det siste du skrev. Siste konkurransen hadde Frida i grunn ganske fine øvelser (selv om jeg gjorde noen feil som ødela for henne), men Frida viste tydelig at hun var ukomfortabel mellom øvelsene, og det trakk helheten ned i dass. Hun er nå engang en følsom dame, og jeg må bygge like mye trygghet i transporter som i øvelser.

  SvarSlett
 2. Ja, er vel verdt å arbeide med mer enn øvelser. Men jeg rekker ikke alt til debuten, tror jeg. Får heller bare bestemme meg for en strategi for en ok transport som ikke krever så mye trening, har alt for mye på tapetet for tiden!! Så ser for meg at jeg får ty til halsbåndet. Men skal trene litt på at hun liker at jeg gjør det, for det er ikke noe hun setter pris på til vanlig...
  Og så har dere blitt stemplet som en dyktig ekvipasje så jeg på fb. Grattis! Velfortjent vil jeg tro;-)

  SvarSlett
 3. Takk :)
  Det var skikkelig gøy med runderingskurs. Ikke minst for å få kommet seg ut av komfortsonen. I lp-treningen har jeg som regel full kontroll, men i bruks er jeg ganske grønn - og det er nyttig å kjenne på den følelsen innimellom også ;)

  SvarSlett
 4. Mange bra observasjoner, Bergljot! En enkel og kjapp metode for transportene er å følge med nesen i en håndtarget, bedre enn å måtte holde i halsbåndet, det trekker ofte litt ned på inntrykket. Og så får man bare jobbe med en mer proff transport hvor hunden kan følge med full kontakt ved siden etterhvert.

  SvarSlett
 5. Selvsagt! At jeg ikke tenkte på den løsningen. Takk for tipset, Marianne!

  SvarSlett
 6. Man ser mye rart når man sitter ringside :)
  Og, man gjør jammen mye rart selv når man går i ringen selv. :)
  Når er debuten?

  SvarSlett
 7. Debuten blir 13. juni ser det ut som. Med en liten valp som løper mellom beina på oss, hehe;-)

  SvarSlett