mandag 19. juli 2010

Lenge siden sist!

Det har vært hektisk her og bloggen har ikke vært på prioriteringslista. Men har da gjort litt med hundene likevel;-) Var jo en uke på Sølen og det var veldig kjekt! Utrolig kjekt å få sett litt mer av folket i Canis. Jeg hadde noen AHA-opplevelser i løpet av uken.
1.Spor er gøy! Må virkelig forsøke å få gått mer spor, var tydelig at Olympia digget å gå spor. Shirika liker å gå spor, det vet jeg allerede, og tipsene fra instruktør Peder Christiansen for hvordan legge opp Ettra`s spor var veldig spennende. Skulle gjerne fått litt mer input på sporfronten i forhold til Shirika også, men hun var veldig sliten av reisen og å bo så tett på de andre, og vi hadde litt for lite tid til rådighet. Men jeg fikk noen tips som kan hjelpe tror jeg.
2. Har ikke fokusert nok på korte, effektive treningsøkter. Hadde en dag med lydighetstrening med Håkon Groven der vi skulle kun fokusere på treningsrutinene og at all tid på trening skulle brukes effektivt. Hunden skulle være under trening, ha pause eller på vei til/fra treningen i bånd. Noe jeg egentlig alltid har tenkt at jeg skulle gjøre, men som jeg så tydelig ikke har gjort,..hehe. I hvert fall ikke med Olympia. Vi har dog i løpet av perioden siden Sølen fått innarbeidet mye bedre rutiner, og jeg har tro på at dette skal bli veldig bra.
3. Rundering er spennende, men jeg tror jeg liker bedre å være figurant enn å trene egen hund. Men jeg har ikke helt gitt opp runderingen enda, må få litt bedre føling på det hele først.
4. Jeg er en pirketrener; jeg elsker å finpusse detaljer og jeg elsker alt jeg kan gjøre selv(det har jo selvsagt en del å gjøre med hvor og hvordan jeg bor).
5. Jeg ble fascinert av Modioring-demoen som Peder, hans hund Emil og figen Øyvind viste oss! Det var overraskende, jeg har alldri fattet HVORFOR man skal lære en hund å bite. Det er liksom ikke noe jeg skjønner poenget med om man da ikke skal ha en tjenestehund eller noe i den dur. Jeg gjør vel egentlig ikke det fremdeles, men må innrømme at jeg likte det jeg så. Gleden hos hunden, utfrodringene og kontrollen det krevde. Jeg ble vel ganske enkelt imponert. Så må jeg også innrømme at når Janni yttrer ønske om å forsøke seg som fig(les engasjere seg i hundetreningen) helt av seg selv, da er jeg villig til å inngå noen store kompromiss, kameler skal spises, sure epler skal bites i osv. Men mondioring er nok langt utenfor vår rekkevidde;-) Men IPO er kanskje ikke så dumt. Må bare finne noen gode kursholdere først, og det er ikke så lett all den tid jeg ikke helt sikkert vet hva en god kursholder bør inneha av kvaliteter i denne sporten:-p

Sosialisering, miljøtrening, lekutvikling og håndteringstrening med Ettra har stått i høysetet ellers. Og jeg er riktig fornøyd med det vi har fått til så langt:-) Hun er med meg på jobb hver dag nå, og da har det blitt trening og miljøtrening på båten. Om det er mye folk, biler og ting som skal lastes av og på på de forskjellige stoppene så har vi fokusert på å være avslappet og eventuelt å holde fokus. Om det er lite som skjer trener vi. På båten(og her hjemme) er stå, sitt og gå og se opp nærmest på flytnivå. Kan ikke helt tro at det skal være så enkelt.
På jobb er hun en engel, sover stort sett hele dagen, ikke et uhell enda. Og hun er helt upåvirket av hunder/katter som piper, mjauer/bjeffer, hyler eller hva de nå skulle finne på på en dyreklinikk(pleier stort sett å gå rimelig rolig for seg egentlig).
Håndteringstreningen med Ettra har tatt mer tid enn jeg har brukt med de andre, hun har bein i nesa og vet hva hun vil og hva hun ikke vil:-) Men vi arbeider på og det bærer frukter.
Lekutviklingen går som jeg håpet og jeg er skikkelig fornøyd med fremgangen. Fikk noen tips fra Peder som har langt mer erfaring enn jeg har med dette. Og det synes å gjøre leken vår bedre og bedre:-).

9 kommentarer:

 1. Hvilke tips fikk du ift. spor og lekutvikling med Ettra? :)

  SvarSlett
 2. Han la opp firkantspor med påfølgende korridorspor. Skulle i begynnelsen ta henne bort før hun hadde spist opp alt i luktbildet, for å øke lysten hennes til å bli der.
  Med lekutviklingen så fikk jeg beskjed om å la henne leke med andre, men at de skulle leke sånn at hun hadde fokus på leken og ikke i å bite på dem. Samme gjelder egentlig for meg. Jeg har en leke i enden av et tau, slik at jeg får henne på avstand fra meg, det har resultert i at hun ikke slutter å bite i leken for bite i meg, selv om jeg kommer nærmere og rusker i henne eller tar på henne. Det gjorde hun ofte før. Viktig at leken skulle være god og enkel å bite i. I tillegg så passer jeg på å leke med henne før hun skal til med andre ting. Ruske litt før hun går ut og tisser, levering av godbiter skjer gjerne med jakting først eller hun må klatre litt på meg o.l. Er hun høyt oppe så utnyttes det til en kort lekeøkt før jeg eventuelt roer henne ned etterpå.
  Og så har jeg null fokus på ren og fin leking. Når vi leker er det ganske enkelt regelfritt. Driver heller ikke med å forme hennes lek til å passe inn på den måten jeg gjerne skulle hatt leken, men forsøker heller å foredle den måten hun liker å leke på. Forsøker litt med avlevering av baller, da. For det er visst min svøpe, det at jeg aldri får det helt til;-)

  SvarSlett
 3. Hei :)
  Gøy med oppdatering! Høres ut som om du har fått mye å tenke på!
  Send Janni på figurantkurs med èn gang!!! :)
  Har ikke Ettra nok søkslyst/sporlyst???
  PS. Du må oppdatere det du har skrevet om flokken din. :)

  SvarSlett
 4. Er ikke noe i veien med Ettra,(selvfølgelig ikke!)var bare slik han gjorde det. Tror det rett og slett er en måte å få høy forventning knyttet til luktbildet. Ville helst at hunden skulle klore seg fast i firkanten når den ble tatt ut:-) Hadde visst gjort det på egne hunder også.
  Og ja, jeg må visst fikse litt her og der. Er skikkelig dårlig på det der!

  SvarSlett
 5. Okay. Litt overrasket over at han vil ha så høy forventning og intensitet i og med at hun er så ung. Kan lett bli feil som er vanskelig å gjøre noe med senere.

  Måtte forresten le litt av at du må jobbe litt med håndtering.... Det ligger nok i slekta :)
  De er ikke slemme eller dumme, men man får ikke gjøre som man vil med kroppen deres. Vi øver fortsatt vi. :)

  SvarSlett
 6. Ettra er ikke så fryktelig glad i mat, dvs hun liker det og alt, men hun ville ikke solgt sjela si for det liksom. Olympia derimot, hun kunne nok solgt sjelen sin og min for en deilig biff. Skulle forresten ikke holde på så lenge med å ta henne ut mens det fortsatt var snacks igjen:-)

  SvarSlett
 7. Forresten, du trenger ikke å være bekymret for at vi skal få krøll i sporet Anne Gry. Det ble selvsagt vektlagt flere ting enn det jeg har skrevet her, husker bare ikke alt når jeg skriver. Men ønsket intensitet og handlers rolle ble også poengtert:-)

  SvarSlett
 8. Høres bra ut! :)
  Anbefaler forøvrig å lese hva Nina skrev i slutten av juni, om spor....
  http://hundehjornet.blogspot.com/

  Gleder oss forøvrig til ny oppdatering med bilder vi! :)

  SvarSlett
 9. Vi må nok begynne med IPO for da ser jag ett visst intresse for at min man faktiskt vill va med, da som figurant! Ikke att jag skjønner hvorfor de vill bli bitt i men når våra män vill va med da må man nok bara stille opp :)
  Vi må snakke litt sammen om hvor vi ska bo i Trondheim, men det kan vi ta på mobilen :)

  SvarSlett