søndag 25. juli 2010

Kort treningshelg i Florø

Har hatt to kjekke dager i Florø med Heidi og Mariann. Fokuset denne helgen var spesielt på treningsrutinene våre. Kjappe, effektive økter med fullt fokus hos hund og fører. Og det er deilig å oppleve at jeg nå har innarbeidet dette til et nivå der jeg har fått det litt i kroppen: jeg kjenner selv når det begynner å bli på tide med en pause og kan også se det på Olympia.
På fredagen arbeidet vi med apporten på Olympia. Hun er ikke noe særlig på å gå med den. Så det får vi nøste opp i. Dette er jo ikke noe nytt, jeg var utrolig treg til å starte arbeidet med apporten og i tillegg tullet jeg utrolig mye i begynnelsen. Men hun har i hvert fall fått en god forståelse for å holde fast. Begynte med bli-øvelsene som skulle bli satt på prøve neste dag.
Ettra fikk leke, lekte litt med Heidi, og det gikk fint. Jobbet også med litt ymse, stå, sitt og holde fast.

På lørdagen skulle vi arbeide med bli-øvelser og legge på skikkelig med forstyrrelser. Virkelig få satt den på prøve. Men plutselig ville ikke Olympia sitte! Hun skalv i bakbeina og ville ikke sette stjerten helt ned i bakken. Vi var ganske forvirret, lurte på hva som var i veien. Pleier ikke akkurat å være et problem med treningsiveren og utførelsen på henne. I hvert fall bruker trøbbel å være kjapt å fikse opp i. Men uansett hva vi gjorde så fungerte ikke sittene. Hun virket rastløs, så vi kjørte noen innkallinger. Virkelig supre, så da trodde vi at vi hadde løsningen på trøbbelet. Men dengang ei. Viste seg at lillegull var skikkelig dårlig i magen. Fikk så dårlig samvittighet for å ha kjørt henne.
Med Ettra hadde vi noen supre innkallinger, vill fart og super belønning i lek. Intensiteten og farten økte for hver rep. Det var vanskelig å gi seg!
Så arbeidet vi litt med forarbeid på fri ved fot, gå og se opp. Belønte fortsatt med lek. Tror jeg skal bruke lek som belønning på forstyrrende plasser (med enkelte unntak)og så kan jeg bruke godbiter hjemme(blir vel litt lek her også tenker jeg, hehe) og på båten. Hun har en mye høyere preferanse på lek som belønning enn godbiter.
Det beste med helga var likevel at jeg har kommet til enighet med Heidi om at jeg får "lekser" fra gang til gang, og at jeg skal sette opp en fremdriftsplan for videre arbeid. Det er utrolig hektisk for tiden og jeg føler vel at treningen med Olympia har blitt ganske skadelidende. Men med en slik plan blir det enklere å ta kjappe, effektive økter innimellom. For da vil jeg til en hver tid vite hva vi må arbeide med. Supert!
Så dagen tenker jeg går med på å lage en slik plan, Olympia skal få fri i hvert fall. Ettra har jeg lyst til å arbeide med gå og se opp, pluss få etablert utgangsposisjonen skikkelig.

2 kommentarer:

  1. hallo, jammen klarte jeg å ramle inn her du :)
    håper vi ses snart jeg skal vel t skorpa en tur snart tenker jeg! da kan vi trene! Lene Laban og Lux

    SvarSlett
  2. Det hadde vært veldig trivelig:-)

    SvarSlett