søndag 8. august 2010

Plan og forventning

Har vært rimelig hektisk her en periode. Har hatt besøk og jobbet ekstra, og føler det hele har gått på bekostning av treningstiden med Ettra og Olympia. Spesielt Olympia. Og ikke bare treningstiden, men også planleggingstiden har blitt drastisk redusert og det er nesten mer ødeleggende. Om jeg har en grei plan er det lett å ta kjappe økter innimellom og faktisk få noe ut av dem. De treningsøktene jeg har hatt den siste tiden har vært sterkt preget av manglende planlegging. Og selv om jeg har holdt de effektive treningsrutinene vi har fått etablert, har de ikke gitt fremgangen jeg kunne fått om jeg hadde en god plan. Jeg liker å være godt forberedt, hehe. Nå har jeg en uke alene på jobb foran meg og tenkte at da skal Olympia få være med. Det blir alltid muligheter for noen treningspauser når det bare er jeg på klinikken og i tillegg er det 15-25min tur med båten hver vei som vi kan bruke til trening. Ettra har tilløp til øyebetennelse, så jeg vil at hun skal ta det litt rolig for å unngå at det blomstrer opp og blir en skikkelig betennelse, så det passer bra at jeg har ekstra fokus på Olympia. Skal sette opp en liten plan for ting jeg vil bli ferdig med i løpet av uka med O og så får vi se om jeg ikke klarer å plusse på litt etter hvert;-) Ellers har jeg bestemt meg for å virkelig gå i treningsmodus når feriegjestene drar videre(onsdag). Få satt standarden for hvordan jeg vil legge opp hverdagen i forhold til trening. Planen er å få en treningsøkt før jeg går på jobb + en liten tur, to treningsøkter etter jobb og en lengre tur med de store + kortere med Ettra/flere kortere turer med en av gangen. Jeg vil med andre ord ikke få så mye annet å drive på med;-) Men så jobber jeg etter neste uke bare 3dager i uken og kan virkelig boltre oss i treningstid 4dager i uken:-) Bør få lagt et spor hver av de 4ukedagene jeg ikke jobber tenkte jeg.
Ettra har begynt å miste tenner, men det tar hun liten eller ingen notis av. Hun er like helhjertet i lek som før og jeg har planer om å fortsette å leke, men holde meg på det nivået at det er hun som står for de fleste bevegelsene. Litt lettere enn normalt tror jeg nok det blir.
Selv om vi ikke har trent så mye som jeg ville likt har vi likevel fått gjort mye viktig. Jeg er veldig fornøyd med roen vi har fått etablert i folkemengder. Om jeg stopper opp et sted, f.eks på kaia eller i byen setter hun seg rolig ned og betrakter livet. For meg er dette så behagelig, men uff det er litt "dumt" at hun gjør en så god figur. Jeg har aldri fått så mange kommentarer og spørsmål om valper jeg har hatt før. Og hun hilser fint, og setter seg så rolig ned og betrakter livet eller stiller seg opp for at de skal klø henne på siden eller magen. Noen få enkeltpersoner har hun forresten reagert litt heftig på. Dette har vært personer som har vært altfor ivrige og utvist tullete hundeoppførsel. Har kanskje skjedd 3-4ganger. Jeg har ikke gjort noe stort nr ut av det, eventuelt bedt vedkommende om å kaste noen godbiter på bakken og da finner hun roen raskt. Hun hadde en liten spøkelseperiode der de klassiske tegnene slo til, skumle bossekker og slikt, men det virker som det er over nå. Men sånn i det jevne er hun en utrolig likendes hund og jeg tror det er vanskelig for den jevne hundeeier å skjønne hvilket fyrverkeri hun kan være når vi trener eller leker(eller om man ikke vet helt hva man driver med så kunne hun nok vært det hele tiden, hehe).
I tillegg til roen vi har fått etablert har jeg også begynt å arbeide inn litt andre ting. Hver gang vi er på et nytt sted tar vi en liten lekeøkt. Og da mener jeg liten. Poenget er ikke at hun skal øse seg opp, men at hun skal ha forventning til meg først og fremst. Noen ganger er det et lite klapp i hendene og at hun får hoppe opp på meg før vi går bort og snuser på noe, jeg kan ta en liten lekeøkt før vi trener på ett eller annet smått e.l. Ser jeg at hun kaver seg opp avbryter jeg umiddelbart. Etter hvert vil jeg nok innføre at vi kanskje skal gjøre noe annet, gå fri ved fot, ta noen enkle grunnferdigheter e.l før vi leker. Og tanken er da at hun skal være vant til at fra det øyeblikket hun kommer ut av bilen så skal det være jeg som kan gi den ultimate belønning. I helga var det Fjordsteam, samling av gamle dampbåter, og jeg og Ettra tok oss en tur på gjestebrygga og sjekket ut livet. Akkurat da fant alle båtene ut at de skulle sjekke fløytene sine. Det kom høye, hvislende lyder fra alle kanter. Ettra fulgte med på lydene, men virket ikke plaget av dem. Nysgjerrig og litt ivrig. Hun fikk litt pølse som jeg hadde med og da var det i hvert fall ikke noe å bry seg om, gikk rett over i treningsmodus:-)
Jeg gleder meg til å se hvordan hun vil utvikles, jeg tror vi kommer til å passe utrolig godt sammen!

Da er jeg redd at det kan ta litt tid før jeg får tid til å blogge igjen, med planene jeg har, men hvem vet?

5 kommentarer:

 1. Det er spennende å lese om hvordan du legger opp (miljø-)treningen med Ettra. Jeg gikk jo litt i baret til å begynne med med Frida, og lurer på hvordan hun hadde vært i dag om jeg hadde lagt det opp annerledes.

  I og med at min neste pode sannsynligvis også blir av fyrverkerisorten, er det utrolig viktig å se hvilke erfaringer du gjør deg. :)

  SvarSlett
 2. Kjekt at noen kan ha nytte av alt det rare jeg lirer av meg:-)

  SvarSlett
 3. Vil gjerne høre mer detaljert: hva, hvordan og hvorfor. Du kan jo merke det med nerde-alarm, så kan de som tror det blir for mye heller hoppe over. :)

  SvarSlett
 4. Ok, jeg skal bli flinkere til å gå litt mer inn på detaljene. Det var egentlig planen uansett. Men dæven jeg har litt lite tid å ta av!

  SvarSlett
 5. Jeg skulle forresten aldri ha sagt noe om hvor deilig det skal bli å gå tilbake til 60%stilling. Har selvsagt fått spørsmål om å jobbe mer, helst fullt... Men det får vente til jeg er ferdig med instruktøren eller så rekker jeg ikke å bli ferdig, tror jeg.

  SvarSlett