fredag 22. oktober 2010

Treningshelg på Sandane

Olympia ligger så fint!
Ettra sporer

Marianne og Kamp sporer


Marianne inviterte til treningshelg på Sandane forrige helg. Det var sååå kjekt å se gamle kjente og treffe nye folk:-)Har vært litt på vei inn i fellen med å trene på det som går bra og "glemme" eller utsette det som ikke fungerer helt, noe jeg bare må få lagt fra meg. Fikk tatt litt tak i enkelte uhumskheter denne helgen.I løpet av helgen fikk jeg arbeidet med følgende på Ettra:
Avlevering av pipeball. Skulle egentlig bruke håndtarget på den varianten, men det har falt litt i fisk. Problemet har vært at hun ikke har sett noen grunn til å slippe det hun har i munnen for å få en helt ny lik i kjeften og ingen godbiter er gode nok. Men med litt tips fra Marianne løsnet det endelig:-) Og det betyr at jeg nå har et bredt spekter av forskjellige leker og godbiter som jeg kan bruke i treningen. Music to my ears:-DFvf: her har jeg forsøkt en lang periode med en variant jeg så på klickerklok.se, den så utrolig fornuftig ut. Og kanskje er det jeg som ikke har arbeidet riktig? Jeg er i hvert fall ikke fornøyd med den løsningen, så nå går jeg tilbake til den varianten jeg brukte på Olympia som jeg kjenner og har god erfaring med. Jeg kom ikke så veldig langt med den i helgen, skal taes tak i nå fremover.Sitt: hehehe. Etter en lang periode der vi har arbeidet med stå og dekk var det jammen forferdelig vanskelig å sitte. Tok ikke lange tiden å fikse, men må huske å trene litt mer jevnt på de enkle grunnferdighetene;-)Spor: fikk gått littspor. Viktigst av alt var at jeg husket hvor utrolig gøy det er å gå spor. Ettra gjorde det veldig bra. Første sporet soset hun litt i begynnelsen. Men så virket det som om hun falt litt på plass og nesen arbeidet på høyt gir. Gikk ganske tett med mye godbiter. Bestemte meg for å gå en god del lengre neste spor, men med like masse godis. Fungerte veldig greit. Siste sporet vi gikk skiftet vinden etter at jeg hadde lagt det, så det ble sidevind. Det var det siste vi gjorde den helga, så hun var nok sliten også. Merket at det ble litt vanskelig. Men hun kom seg helt greit til sporslutt. På veien tilbake til bilen fra sporet gikk vi over gårsdagens første spor uten at jeg merket det i gresset. Men det gjorde hun! Hehehe, morsomt.Med Olympia fikk jeg et par kjekke økter. Og jeg fikk et par aha-opplevelser. Hun leker ikke dersom hun er kald. Det er ikke så mye å gjøre med det, bare passe på at hun er varm når vi starter slik at jeg kan holde henne varm ved å leke som belønning. Jeg klarte i alle fall stort sett å holde treningen på et slikt nivå at hun lot seg engasjere i lek. Hadde en og annen økt der jeg helst ville vri om hodet på snuppa, men vi fant da ut av det. Det er litt frustrerende at hun tåler kulde så utrolig dårlig. Spesielt med tanke på at vinteren allerede har gjort sitt inntog. Det betyr også at planen om å starte før jul faller helt i fisk. Her ute får jeg ikke trent skikkelig med henne, og det er for kaldt å reise ofte nok til Florø. Men jeg ble positivt overrasket over hvor fort forstyrrelsene ikke var så forstyrrende lenger. I vår var det jo helt håpløst, måtte holde meg på pinlig avstand med kriterier av en annen verden, tihi. Så vet ikke helt hvordan denne konkurransegreia vår skal gå. Håper at hun er blitt litt voksen og at det skal hjelpe på, men det er fint lite som slår god trening. Vel, nok om det!


Simen Stensvik Aamelfot hjalp oss med litt hoppteknikk. Olympia har virkelig dårlig teknikk og kan feilberegne slik at hun havner rett i hinderet tidvis. Spesielt om det blir litt høyde på det. Med litt hjelp fra Simen så jeg ganske klart veien å gå fremover, så dette skal vi få i orden. Glemte dessverre å ta bilder fra dette, det så unektelig ganske morsomt ut. Bommer på rekke og rad, Olympia som ikke skjønte så mye. Jaja.Helgas høydepunkt hva angår Olympia var avslutningen med fellesdekk. Jeg måtte holde veldig mye lavere kriterier enn her hjemme, og kanskje safer jeg den litt vel mye(jeg har en tendens til akkurat det), men hun lå veldig bra og hadde fokus på meg, til tross for en mengde forskjellige hunder, folk og at det begynte å bli kaldt! Supre Olympia, hun har sine styrker også:-)


For egen del fikk jeg forsøke meg litt på instruering. Gikk forholdsvis greit, kjentes litt som om jeg var litt av en forståsegpåer, men de som var på min gruppe på lørdagsformiddagen sa seg fornøyd med det jeg kunne bidra med, så det var kjekt. Og det er veldig morsomt å se at forslagene dine er til hjelp.
La også et spor ut for Marianne og Kamp, det var litt skummelt, hehe. Ene dagen fikk jeg leke litt med Kamp også, åhhh for en fantastisk hund. Han er så usannsynlig morsom å leke med. Diger og gir alt. Var en skikkelig treningsøkt for meg. Skulle gjerne hatt han med hjem.


Så deilig å dedikere en helg så si fullstendig i hundens verden. På kveldstid ble vi traktert med mat, snop og litt drikkbare saker. Dvs, jeg var riktig dårlig så jeg holdt meg til kokt vann(hehe), men jeg hadde whisky-stemme når jeg gikk;-). Var mye fjas om alt og ingenting. Mest hund selvfølgelig. Linn og jeg tok vår hang til nerdete læringsteoretisk svada til et nytt nivå:-P Og det ser jammen ut som om vi er flere som kunne tenke oss å trene IPO. Så da ser det mer sannsynlig ut at vi begynner med det. Fikk også se litt i treningsdagboken til Marianne, og der fant jeg et par treningsoversikt-metoder som jeg vil forsøke meg på.

Tusen takk til supre Marianne! Hadde en super helg: flott område, kjekke folk, god mat og masse god hjelp!

1 kommentar:

  1. Tusen takk for helgen! Nerderiet vårt nådde muligens nye høyder, men når det går så lang tid mellom hver sjanse til å teoretisere på høyt plan, så er det ikke det minste rart. Og spør du meg, så var vi egentlig ganske behersket. :)

    SvarSlett